Jättegod lasagne, smakar faktiskt som vanlig lasagne. Prova gärna detta om ni gillar lasagne.
Ingredienser:
2 lökar
800 g nötfärs
2 msk kokosfett
2 tsk örtkryddor,tex kryddblandningen Gotländsk örtagård
500 g passerade tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3-6 squashar (beroende på storlek)
1 dl creme fraiche
1 dl philadelphiaost
2 dl riven parmesanost
1. Hacka löken
2. Bryn köttfärs och lök i kokosfettet
3. Tillsätt kryddor och passerade tomater och låt det puttra ett tag på spisen så att det kokar ihop lite
4. Skala squashen med en osthyvel och fortsätt sen att skära squashen med osthyveln så att det bildas ”lasagneplattor”.
5. Varva squash och köttfärs i en smord ugnsfast form. Det går bra att röra runt det om man vill, bara squashen är någorlunda jämt fördelad.
6. Riv parmesanost
7. Blanda hälften av parmesanen med creme fraishe och philadelphiaost och bre detta ovanpå köttfärs/squashen.
8. Strö över resten av den rivna osten ovanpå.
9. Ställ in i ugnen 25 min i 225 grader C. Om lasagnen börjar få för mycket färg så täck över med folie, för den behöver stå tiden ut för att squashen ska bli mjuk.
Mums, den här ska jag prova att göra. Fast med veggiefärs 😉