Fantastiskt gott mos, som kan ätas till det mesta. Jag har på senaste tiden kommit på att jag inte tål mjölkprodukter och jag har därför lagt ut ett nytt recept på mjölkfritt blomkålsmos. Som bonus innehåller det dessutom färre kolhydrater. Annars finns det gamla receptet kvar här nedanför.
Ingredienser till 4 portioner:
1 blomkålshuvud ca 600 g
200g philadelphiaost
3 msk smör
salt (ev)
peppar
Skär blomkålsbuketter, koka dem lätt i lite vatten.
Häll av vattnet
Mixa blomkålen tillsammans med philadelphiaosten.
Rör i smör och smaka av med salt och peppar
Ät tillsammans med tex stekt korv
Hela receptet innehåller 29,4 g kolhydrater. Per portion blir det 7,35 g.
Hej!
Tack för en rolig och intressant sida!
När jag gör blomkålsmos har jag så lite kolhydrater som möjligt, alltså ingen ost men kanske 1 msk grädde ibland, och det blir underbart gott ändå! Testa och du slipper många extra kolhydrater! 🙂
Kram, Sofi
Hej
Roligt att du gillar min sida. Jo, philadelphiaost ger en hel del extra onödiga kolhydrater. Jag har på senaste tiden faktiskt kommit på att jag inte tål mjölk och gör därför blomkålsmoset på helt annat sätt. Men det receptet har jag glömt lägga ut, så det var bra att du gjorde mig uppmärksam på det. Här är mitt recept på mjölkfritt blomkålsmos, där jag alltså inte ens använder grädde. Men det behövs faktiskt inte när man använder kokosolja i moset. Det smakar lent och gott ändå.