Här är en variant som går lite snabbare eftersom man inte vispar äggvita som är vanligt i många lchf-recept på pepparkakor. Degen fungerar inte riktigt som vanlig pepparkaksdeg. Den är svår att kavla, men om man lägger ett bakplåtspapper under och ett över degklumpen och kavlar ovanpå pappret så går det bra att få tunt. Den här degen lägger jag inte i kylskåpet över natten eftersom den blir stenhård och svår att arbeta med. Här är en plåt med pepparkakor som väntar på att gräddas.

Ingredienser:
100 g smör eller kokosolja
2-4tsk ingefära
1,5-3 tsk kanel
1,5-3 tsk kardemumma
1-2 tsk kryddnejlika

1/2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1,5 msk fiberhusk
1 ägg
3 msk vatten
1 tsk bikarbonat
3 msk sukrinMelis+ flytande hermesetas till önskad sötningsgrad (eller uteslut sötning helt)

1. Smält smöret/kokosen och blanda med kryddorna, tillsätt ev sötningsmedel och vatten.
2. Rör i alla torra ingredienser. Låt det svälla en stund.
3. Tillsätt ägget och rör runt
4. Kavla/tryck ut degen och tryck ut pepparkakor med formar.
5. Grädda kakorna i ugnen ca 6-10 min i 200 grader C.