Ett vanligt lemon curd recept är enkelt att göra om till LCHF. Det var bara att byta ut socker mot sötningsmedel i det recept som jag hade.
Ingredienser:
3 ägg
ca 1 dl sukrin eller 1/2 tsk flytande hermesetas, smaka dig fram
skal och saft av 2 citroner
50 g smör
Vispa ägg och sötning i en kastrull. Tillsätt skal och saft från citronerna.
Värm vatten i en lite vidare kastrull (till vattenbad). Sätt ner kastrullen med lemoncurdblandningen i vattenbadet och vispa tills den tjocknar. Om den skulle koka så skär den sig.
Ta av kastrullen från värmen och rör ner smöret. låt kallna. Förvara i kylskåp i en burk med tätslutande lock.
För variation på lemon curden kan man blanda i 1-2 tsk riven färsk ingefära eller 1 lime också.
Hej, hur många dl citronsaft blir det?
Hej
Jag tror det brukar bli ca 1 dl ungefär, det var ett tag sen jag lagade lemon curd nu. Prova dig fram med hur mycket citronsmak du vill ha. Nästa gång jag lagar så ska jag mäta hur mycket det blir i dl.