Välkommen till mitt skafferi och kök. Den här bloggen kom till för att jag behövde hålla lite ordning på alla recept som jag provade fram. De flesta recepten har lite mindre kolhydrater och lite mer fett, dvs LCHF och keto. LCHF står för Low Carb High Fat och keto är en väldigt strikt variant av LCHF, med väldigt lite kolhydrater och mycket fett. Alla recept är dessutom glutenfria eftersom vi även har glutenintolerans i familjen. På senare tid är många recept också mjölkfria. Sen 2011 har det blivit mer fokus på ketogen kost i familjen. Vi har ett barn som äter ketogen kost mot epilepsi. Det kräver en hel del mer trixande och räknande för att det inte ska bli för mycket kolhydrater och att få in så mycket fett i måltiden som behövs. Det krävs också en hel del av recepten att de ska bli goda när man stoppar så mycket fett i dem. Alla recept här är inte så strikta att de passar ketogen kost, men min målsättning är att näringsinnehåll och ratio ska finnas på alla recept så att man kan avgöra själv om det passar.På de nya ska det finnas men jag kommer försöka lägga till det på de gamla efter hand.
Hej!
Mitt namn är Linda och jag skulle gärna vilja komma i kontakt med dig angående om att få låna lchf-recept av er. Har ni någon e-mail där man lättare kan förklara mer.
Vänlig hälsning,
Linda
info@purepr.se
Hej
Du kan maila mig på info@lchfshop.se
Mvh Kia
Hej
I ditt recept på LCHF sill står det :
Ingredienser:
Inläggningssill (avrunnen vikt 210 g) (använd inte 5-minuterssillen för den innehåller mycket socker)
1 dl ättiksprit (12%)
0,5 dl sukrin+ (eller prova att byta mot 1 tsk stevia eller 1 dl sukrin)
3 dl vatten
Hur mycket sukrin skall det vara ? det står 0,5 dl sukrin och sedan ett plustecken framför, vad menar du med det?
Vilken stevia är det du menar, den finns ju i olika koncentrationr, den jag har med ett fint rent stevapulver, finns inte en chans att man kan ha en tsk, den är ju ettersöt.
Hej
Sukrin+ är en färdig blandning med stevia och sukrin. Jag tycker det blir bättre än att bara ha ren sukrin eller ren stevia eftersom det lätt blir lite bismaker om man tar för mycket, därför är det bättre med lite mindre av två olika sorter. Det finns olika märken med blandad sukrin och stevia. Sukrin+ är en av dem.